Waarom een Big Green Egg niet mag ontbreken in jouw buitenkeuken

Er gaat niets boven een gezellige avond met familie en vrienden en goed eten. Samen genieten van heerlijke gerechten en mooie herinneringen maken. Met deze iconische BBQ, de favoriete keuze van veel topchefs, zet je de lekkerste gerechten op tafel. In een handomdraai. Het hele jaar door.
Wat dacht je van: op cederhout gerookte zalmbonbons, geroosterde picanha en pizza Margherita?

We hebben het natuurlijk over de Big Green Egg. Wat maakt deze BBQ van keramiek nou zo bijzonder en zoveel beter dan alle andere kamado’s op de markt? Dat begint bij de kwaliteit. Van materialen en accessoires  tot design en gebruiksgemak. Over alles is nagedacht. Met een Big Green Egg breng je outdoorcooking naar het volgende level. Grillen, bakken, stomen, wokken of roken, de mogelijkheden zijn grenzeloos.

De beste keramiek als geheim wapen

Zo is de keramiek van de Big Green Egg uniek in zijn soort. Dat zit ‘m in de techniek die ook gebruikt wordt door NASA om ruimtevaartuigen te beschermen tegen extreme hitte. Hierdoor kan het materiaal moeiteloos de hoogste temperaturen aan en gaat het bovendien veel langer mee. De keramiek is overal even dik, wat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en dus een perfecte garing van je gerechten. Zo is het super simpel om exact de juiste temperatuur te bereiken én vast te houden. Geen enkele andere kamado heeft deze warmte isolatie.


Oosterse klei-oven in een nieuw jasje

Wist je trouwens dat hij in 1974 als eerste kamado in Amerika het levenslicht zag? Geïnspireerd op de traditionele Oosterse klei-ovens, maar dan opnieuw uitgevonden. Inmiddels is hij wereldwijd bekend. Hoewel het ontwerp van de Big Green Egg in de basis misschien hetzelfde lijkt, zit er meer dan 50 jaar kennis, ervaring en productontwikkeling in. En wordt er nog elke dag non-stop gewerkt aan productinnovaties, technische ontwikkelingen en nieuwe accessoires. Met aandacht en liefde. En dat zie je. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook solide, sterk en duurzaam.

Garantie op genieten

En dan krijg je ook nog een levenslange garantie op de keramiek en een uitgebreide garantie op alle onderdelen. Net als snelle en perfecte service van de professionele dealers die je alles kunnen vertellen over de Big Green Egg.

3 recepten om je vingers bij af te likken

Zin om aan de slag te gaan en de lekkerste gerechten op tafel te zetten? We tippen je heel graag deze heerlijke recepten die je met de Big Green Egg kan maken. Van zalmbonbons tot pizza (ja, echt!).

Recept 1. Op cederhout gerookte zalmbonbons

Gerookte zalm van de Big Green Egg is niet te versmaden, zoals deze heerlijke zalmbonbons. De zalmblokjes leg je 2 uur in een heerlijk marinade op basis van sojasaus. Daarna leg je deze op een- in water-geweekt cederhouten rookplank op het rooster van je kamado. Het plankje beschermt de vis tegen de directe warmte van de houtskool, zorgt voor een subtiel smaakaccent en een fijne presentatie van je zalmbonbons. Heerlijk als hapje of voorgerecht.

Dit heb je nodig en zo maak je het

Recept 2. Geroosterde picanha

Niet moeilijk en een echte must-do op je Big Green Egg: geroosterd runderstaartstuk, oftewel picanha. Dit staat bekend om zijn prachtige vetkap die het vlees nog meer smaak geeft. Eerst gaar je het vlees rustig, om het daarna nog even kort en op hoge temperatuur te grillen. Dit noem je de reverse sear methode. Een deel van de vetlaag zal hierdoor smelten, waardoor de heerlijke smaak van het vet in het vlees trekt.

Dit heb je nodig en zo maak je het

Recept 3. Pizza Margherita

Wist je dat je de klassieker pizza Margherita ook heel goedkoop je Big Green Egg kunt maken? De houtskool en de Baking Stone in je kamado zorgen voor een geweldige authentieke smaak. Hierna wil je nooit meer anders. Wedden?

Dit heb je nodig en zo maak je het