Favorieten: 5 duurzame bedrijven

We zien dagelijks de mooiste meubels, accessoires, innovaties en interieurtrends voorbij komen. En daar zitten ook een heleboel duurzame pareltjes bij. Het beursteam tipt je heel graag een aantal handige woonbedrijven met duurzame producten of goed advies. Dit zijn ze:

Milieu Centraal: jouw gids voor een duurzaam (t)huis

Duurzaam wonen betekent een lagere energierekening, comfortabele binnentemperatuur, gezonde lucht in huis en een beter klimaat. Alleen maar voordelen dus. Maar wat is er mogelijk in jouw woning? Waar begin je? En hoe pak je het aan? Hun experts staan klaar om je op weg te helpen en al je vragen te beantwoorden en van jouw huis een duurzaam paleisje te maken.

Quatt: Verwarm je huis, maar niet de planeet

Quatt is een Nederlands bedrijf met de ambitie om 3 miljoen huishoudens te helpen verduurzamen. Het bedrijf maakt de overstap naar duurzame energie makkelijk. Van productontwikkeling tot installatie en service: je vindt het bij hen onder één dak. Ze regelen zelfs de subsidieaanvraag voor je. Dat is nog eens handig. En hun hybride warmtepomp, Quatt Hybrid, installeren ze, heel handig, naast je bestaande cv-ketel. Door energie uit de buitenlucht om te zetten naar bruikbare warmte voor in huis, bespaar je hiermee tot 80% gas.


Cépé: de kleinste verffabriek

CéPé is de kleinste verffabriek van Nederland en pionier in milieuvriendelijke verfproductie sinds de jaren ’70. Ze maken een nieuwe start en zijn terug met een frisse blik voor duurzame bouw en renovatie. De fabriek staat bekend om haar transparante en semi-transparante verfproducten die hout doen opleven. Geïnspireerd door het Nederlandse landschap, ontwikkelde CéPé een kleurlijn van buitenolie, vernoemd naar Hollandse molens, en een interieurbeitslijn, vernoemd naar de grauwe polders. Vakmanschap, duurzaamheid en innovatie: dat is waar het bij dit bedrijf om draait.

Tonzon: Opvouwbaar isolatiemateriaal

Behaaglijk, goed voor het milieu en je portemonnee: een huis dat degelijk geïsoleerd is kent veel voordelen. Ben je nog op zoek naar een goede manier om dit aan te pakken? TONZON weet er alles van en heeft de juiste materialen in huis. Het bedrijf staat bekend om het eerste opvouwbare isolatiemateriaal ter wereld: een thermoskussen voor vloerisolatie. De benodigde lucht wordt pas op de plaats van bestemming in het materiaal opgesloten. Het bedrijf omschrijft het zelf alsof ze de thermosfles flexibel hebben gemaakt. Met hun techniek bereik je meer isolatiewaarde met minder ruimteverlies. Daarnaast heeft het bedrijf effectieve oplossingen voor het voorkomen van warmteverlies, zoals onder andere radiator-, bandage-, ketel- en vensterbankfolie. En hun nieuwste oplossing: zonwerende isolatiefolie die warmte in de zomer juist buiten houdt.

Sunshield: Unieke louvers op maat gemaakt

Door de klimaatverandering wordt het weer grilliger. Tropische temperaturen en regenval die doet denken aan moessons volgen elkaar in snel tempo op. Voor een prettig klimaat in huis willen we de warmte maximaal buiten houden en tegelijkertijd daglicht behouden. En als het even kan op een manier die niet alleen functioneel is, maar ook gewoon mooi om te zien. Sunshield biedt hiervoor een prachtige oplossing: namelijk Louvers, kantelbare lamellen. Een louver systeem is altijd maatwerk en volgt altijd de lijnen van het raam, welke vorm een raam ook heeft, of het nu een driehoek, trapezium, boog of cirkel is, je kunt het voorzien van zonwering met kantelbare louvers.

Save the date

Voor in je agenda: de eerste week van oktober 2025 zijn we weer terug, see you!