Dutch Design: de mooiste ontwerpen van Hollandse bodem

Wat worden er toch waanzinnig veel mooie producten bedacht en gemaakt in ons eigen kikkerlandje. Smaakvolle en vernieuwende interieurproducten die je gerust Dutch Design mag noemen. Wil je wel even zien.

Eigenzinnig ontwerp

Brutaal, minimalistisch en Dutch design boordevol verrassingen: dat is BRANI. Breng met deze kast je interieur tot leven. Ontwerp je eigen vorm en kleuren op gevoel. Het modulaire meubel heeft namelijk voor- en zijpanelen die binnen en buiten het frame kunnen schuiven, maar er dus ook uit kunnen. Een kast zonder voor-, achter of zijkant. Tegen de muur, als roomdivider of vrij in de ruimte. Losse verschuifbare panelen zorgen ervoor dat je het uiterlijk op elk moment in vorm en kleur kunt aanpassen. Er zijn 12 modellen en 30 kleuren: dat betekent eindeloze mogelijkheden tot het personaliseren van elk detail aan de kast. Op hun site vind je een 3D-configurator, waarmee je hem zelf samenstelt.  De kast is ook circulair en duurzaam. Aluminium (90% van de kast) en metaal gaan de recycling in. Hou je er van om thuis regelmatig te veranderen? Dan kan je BRANI later in kleur mee veranderen. Gebruikte panelen neemt het bedrijf weer in en je kiest voor panelen in een andere kleur.

Van placemat tot print

Objecten die raken. Zo kun je de prachtige producten van Brandthout Dutch Designart best noemen. Bijzondere stukken die raken en thuis verrijken. Met liefde voor het kleinste detail ontwerpen en produceren ze mooie items. Van placemat tot lamp en prachtige prints van stadskaarten op hout. Hier is aandacht aan besteed en dat zie je.

Stijlvol relaxen

Designklassiekers van de toekomst: dat is interieurlabel ijcoon voor ogen heeft. Dit jonge designmerk won met hun relaxfauteuil Vera al de eerste prijs voor beste concept bij de Design District Awards. Hun waanzinnig mooie relaxmeubelen zijn geïnspireerd op tijdloze iconen: zo doet fauteuil Vera denken aan de ronde vormen van de Vespa Primavera en gaven Amerikaanse dinner rolls hun naam aan bank Rolls. Kwalitatief, uniek en vooral stijlvol relaxen. Dit wil je!

Tijdloze klassiekers

Dutch Originals brengt toonaangevende Nederlandse designmeubels uit. Van klassiekers tot moderne re-designs en van gevestigde namen tot nieuwe talenten. De huidige collecties zijn Gispen Classics en Gispen Today. Ken je de Gispen 533 tafel al? Moet je even zien, want o zo mooi. Het oorspronkelijk ontwerp is van Wim Rietveld. Richard Hutten gaf de tafel z’n hedendaagse vorm. Het blad is driehoekig en heeft mooie ronde hoeken en een verjongde rand. Het frame is standaard te krijgen in de kleuren mat zwart en Gispen grijs. De tafel is te verkrijgen in 2 modellen: driehoekig (klein en groot) en tonvormig.

Save the date: voor het antwoord op je woonvraag

De vt wonen&design beurs is dé beurs voor wie thuis wil veranderen, verbouwen of verduurzamen! Schrijf oktober 2025 alvast maar in de agenda: dan zijn we terug. Zien we je daar?

PS. Ben je zelf een woonbedrijf en wil je ook deelnemen aan de beurs? Mail dan naar Anneke van Dijk, neem telefonisch contact op (06-14417434) of kijk op deze pagina.