Artzone: de mooiste kunst voor thuis

Wat wordt er toch ontzettend veel moois gemaakt voor aan de muur of in huis. Neem nou deze werken.

Op de vt wonen&design beurs tonen elke editie kunstenaars je hun prachtige kunstwerken. Deze zetten we graag nog eens in het zonnetje. Wie weet krijgen ze bij jou thuis een plek?

Circulaire kunst

MAIM (My Art Is Mine), een gamechanger op het gebied van circulaire kunst. Het eerst kunstwerk met CO2-impact. Gemaakt op zonnepanelen die al ruim twintig jaar op daken hebben gelegen. Elk kunstwerk bespaart vier à twaalf kilo CO2, omdat het vergane zonnepaneel niet bij het grofvuil belandt. Elk ‘doek’ is een complexe compositie, zorgvuldig opgebouwd met diverse media en elegant afgewerkt met een dunne laag hightech gloss. Een revolutie op duurzaam canvas! Deze unieke eyecatchers voor aan de muur wil je in het echt gezien hebben.

Creatief met houtskool

Wie vaker de beurs bezoekt, heeft haar vast wel eens gezien. Dit kaar is Anca Blok er namelijk voor de vijfde keer bij! Anca is oprichter van Kunstbloc. Ze maakt levensechte en heel bijzondere portretten van houtskool op een groot katoenen doek. Met veel passie, creativiteit en enthousiasme maakt ze portretten, symbolische kunstwerken of legt ze natuur of je huisdier vast. Haar kunstwerken hebben een ongekende wauw-factor. Niet zo gek dat ze eerder al hingen in het Rijksmuseum en te zien zijn in tv-programma’s als Sterren op het doek en het vtwonen-programma Weer verliefd op je huis. Dit jaar laat ze je live zien hoe ze te werk gaat. Komt dat zien.

Eindeloos genieten

Op zoek naar een mooi werk voor in huis? Bij Werk aan de Muur vind je echt voor elk ruimte in huis een mooie print. van het kleinste kamertje tot aan de zolder: een mooi werk vind je hier. Net als veel tips, zoals hoe je een mooie artwall maakt, waar je werk het beste uitkomt en wat je kan doen met de styling. Bekijk hun prachtige en vooral uitgebreide kunstcollectie, samengesteld door stylisten.

Letterkunst

Elise Eekhout is beeldend kunstenaar en was als kind al geïntrigeerd door de kracht van letters. Dat zie je duidelijk terug in haar kunstwerken. In haar werken zie je die fascinatie voor letter en tekst in een prachtige samenspel met beeld. De doeken bevatten zorgvuldig geselecteerde tekstfragmenten, variërend van prehistorische thema's tot abstracte landschappen. Eekhouts schilderijen zijn gelaagd en complex, met oude lagen die door nieuwe heen schijnen, waardoor prachtige kleurencombinaties en texturen ontstaan. De letters zijn goud en zilver geschreven en door een veranderende lichtinval geeft dat een bijzonder effect. Het licht brengt de letters tot leven.

Meer moois voor op de muur?

Ook bij deze bedrijven vind je gegarandeerd iets moois: Aesthetic Studios, Lemonwise, Blijgoed, Social Label, Durieux Design, Werk aan de Muur, De Hofgalerie, Rumah Interior, Enkel Art Studio.